Onschuldig en puur

Jouw pure kern

Je bent puur, volmaakt en onschuldig. In je kern ben je helemaal compleet! Zo heb je een prachtig pakket aan kwaliteiten, talenten en gaven meegekregen. Je hebt alles in je om het leven van je dromen te leven. Te ZIJN wie je van nature bent.

Wat als jij jezelf weinig positieve eigenwaarde toekent? Onzeker bent over jezelf. Doe ik het goed? Doe ik er werkelijk toe? Ben ik wel genoeg?

Het antwoord is JA! Je doet het prima, je bent van waarde, je bent goed zoals je bent. Helemaal!

 

Basisbehoeften

Om in je eerste jaren in leven te blijven ben je in alles afhankelijk van je ouders en verzorgers. Door goed voor jou te zorgen, leer je om goed voor jezelf te zorgen. Door onvoorwaardelijk van jou te houden, leer je onvoorwaardelijk van jezelf te houden. Wanneer jouw basisbehoeften in voldoende mate vervuld zijn, geef jij jezelf moeiteloos wat je nodig hebt. Op een volkomen natuurlijke, afgestemde wijze.

Zo volg je in vertrouwen in je eigen weg. Sta je stevig op eigen benen. Heb je respect voor grenzen. Voel jij je gelijkwaardig in relaties. Geef je ruimte en erkenning aan gevoel en emoties. Luister je naar het verlangen in je hart. Laat je liefde vrijuit stromen. Heb je zin in het leven. Zing je heerlijk je eigen lied!

 

Basisbehoeften nodig voor volwaardigheid

 

Voorwaardelijke liefde

Al van jongs af aan worden we beïnvloed door onze omgeving. Zo zijn er allerlei verbonden voorwaarden waaraan we leren te voldoen om de nodige aandacht en liefde te krijgen.

Als kind weet je wanneer je lief, grappig of knap gevonden wordt. Er wordt om je gelachen, je wordt toegejuicht, er wordt met je gespeeld. Je voelt je veilig en geaccepteerd. Andersom heeft het ook effect op je als je op je donder krijgt, bestraft wordt, of anders....

Wat kreeg jij vaak te horen? Luisterde je? Was je druk? Of juist rustig? Raar? Dromerig? Lui? Lastig? Egoïstisch? Geweldig? Het heeft allemaal invloed gehad op jouw ontwikkeling. Hoe je naar jezelf bent gaan kijken. Wat je over jezelf bent gaan geloven. Is het werkelijk waar? Het kan juist je grootste kracht blijken te zijn!

 

Vergeving...

We zijn geneigd anderen de schuld te geven wanneer we ons ongelukkig voelen. Als het ons niet lukt vrede te hebben met onszelf, hoe we ons leven leiden, de relaties waar we inzitten, het werk dat we doen. Het vraagt ons niet meer buiten onszelf naar antwoorden te zoeken, maar in onszelf de waarheid durven vinden.

Heb je een deel in je dat zich niet gezien voelt? Niet gehoord voelt? Niet gewaardeerd? Niet gerespecteerd? Dat zich niet veilig voelt? Verwaarloosd? Verstikt? Miskend? Misbruikt? Of anders...?

Dit deel heeft jouw liefdevolle aandacht én erkenning nodig om te helen. Ben je bereidwillig om te vergeven? Om negatieve patronen te doorbreken? Om het verleden écht achter je te laten? Zodat je VRIJ raakt van wat jou overkomen is. Waar jij je niet tegen hebt kunnen verweren. Kun jij je eigen onschuld zien?

Vergeving helpt je jouw pijn toe te laten. Zodat je innerlijke wonden kunnen genezen, het vertrouwen in jezelf kan herstellen. Besef maar dat jouw kern onaangetast, puur is gebleven! Al die tijd!

Wil jij leren hoe je goed voor jezelf zorgt én opkomt? Hoe je gelijkwaardig in relaties staat? Het speelse, onbevangen, vrije kind in jezelf bevrijden? Met coaching herinner jij je jouw werkelijke waarde. Dat je compleet bent!

 

Coaching op maat

Jouw lied is uniek en mijn aanpak is dat ook. Ik  geef coaching op maat, precies wat aansluit bij jouw persoonlijkheid.

Maak gebruik van een vrijblijvend gesprek! Zo ondervinden we of we samen passen. Voor mij is het belangrijk dat jij je op je gemak voelt op basis van veiligheid, respect en vertrouwen.

Dit zijn de drie kernvragen waar wij mee werken:

Waar wil je heen?
Waar sta je nu?
Wat staat er in de weg?

 

Wat bied ik?

 • Veiligheid en vertrouwen
 • Aanwezig zijn in je lichaam
 • (H)erkenning van je basisbehoeften
 • Vastzittende energie vrijmaken
 • Richting en inzicht geven in jouw proces
 • Bewustzijn vergroten
 • Inspireren om te groeien
 • Motiveren om door te zetten!
 • Humor en relativering

Waar maak ik gebruik van?

 • Begrenzing
 • Oefeningen om je hart te openen
 • Verbindend communiceren
 • Met aandacht in je lijf d.m.v. focussen
 • Angst en spanning weghalen d.m.v. healing
 • Voice Dialogue: met delen werken zoals de Pleaser, de Perfectionist of de Clown
 • Duiding met tarot
 • Ontspanningsoefeningen en visualisaties
 • Theorie en huiswerk

Tarieven:

€ 75,-     sessie van 90 minuten

€ 340,-  traject a 5 sessies van 90 minuten

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan van 60 minuten!