Bel direct
Via Whatsapp

Over Annette persoonlijk

 

Hallo lieve lezer!

Een kijkje in mijn persoonlijke leven. Ik kan echt genieten van een nieuwe ochtend met verse koffie en stilte om me heen. Het vrolijke getjilp van vogels, veel groene planten of heerlijk ruikende bloemen maken me intens blij. Een goed diepgaand gesprek waardeer ik zeer. Ik ben goedlachs en hou vooral van droge (Engelse) humor. Verder ben ik dol op dieren, vooral op ons Jack Russelltje Luna. Ontspannen doe ik o.a. met kokkerellen, tuinieren, reizen en in de natuur zijn.

Mijn leven is niet altijd vlekkeloos verlopen. In mijn jeugd heb ik me vaak onveilig gevoeld waardoor ik me onzichtbaar ging maken. Ik paste me zoveel aan dat ik mezelf uit het oog verloor. Nu geef ik mijn kennis en ervaring door omdat ik geloof in de kracht van liefde, wat begint met zelfliefde.

 

Over Annette Oppenberg

Ik zing mijn eigen lied

Tijdens een wandeling hoorde ik een vogeltje lustig zingen. Het ontroerde me en ik dacht ‘vogels zingen gewoon hun eigen lied’. Ze volgen hun natuur, maken deel uit van het geheel. Hoe eenvoudig!

Het heeft me geïnspireerd om de naam van mijn coachingspraktijk te veranderen in 'Ik zing mijn eigen lied'. Vanuit het volle besef dat we genoeg zijn. Je bent goed zoals je bent! De kern waar het om gaat. Gelóóf en vertrouwen hebben in jezelf. Een stevige basis van zelfliefde.

Voorhout

Na vaak verhuisd te zijn, voel ik me helemaal thuis in Voorhout. Ik woon samen met mijn man Marco en hondje Luna in een leuk oud huisje midden in onze prachtige Bollenstreek.

Elk voorjaar geniet ik opnieuw van alle kleurrijke bollenvelden die volop in bloei staan en heerlijk ruiken. Ik voel me hier echt op mijn plek.

Mijn praktijk bevindt zich aan huis. Achter in de tuin staat een kleine schuur dat mijn man vakkundig heeft omgebouwd tot een fijne, knusse ruimte. Cliënten voelen zich hier meteen thuis.

Over Annette

Onvoorwaardelijk liefhebben

Ik ben een trotse moeder van zoon Sven, zoon Bjorn en dochter Pip. Blije stiefmoeder van bonuszoon Delano. Door het moederschap heb ik ervaren wat onvoorwaardelijke liefde inhoudt. Liefde is niet eisend, verwachtend of sturend. Liefde wil vrij stromen!

Zo ook in mijn familie waar ik de oudste ben van vier kinderen. De aangrijpende dood van onze middelste broer heeft ons dichter bij elkaar gebracht. We zijn een bont gezelschap met elkaar. Terwijl ik dit schrijf heb ik een glimlach op mijn gezicht. Ook al zijn we als familie verre van perfect, ik hou van ons! Precies zoals we zijn.

Over Annette

 

Opnieuw beginnen

Na mijn scheiding heb ik mijn oude leven achter me gelaten. Ik nam afstand van de vader van mijn kinderen, afscheid van ons gezin zoals het was en van mijn (t)huis. Vlak erna verloor ik ook nog mijn vaste baan. Het was veel, ik moest met bijna alles opnieuw beginnen. Ik voelde me verloren, leeg en intens verdrietig ook al was het mijn eigen keuze.

Door het rouwproces heengaan, op eigen benen staan, het heeft me sterker en weerbaarder gemaakt. Ik heb geleerd om keuzes dicht bij mezelf te maken, en ontwikkelde zo nog meer het vertrouwen dat het uiteindelijk allemaal goed komt.

Het is een wonderlijk besef dat diepe dalen nodig zijn om het anders te doen, richting gevend van binnenuit, blij en dankbaar zijn dat ik bén. Dat is genoeg.

Het is heerlijk om mijn eigen lied te zingen!

Op de hoogte blijven?

Geef je op voor mijn Verbindingsbrief!

Je ontvangt 1x per maand inspiratie en de agenda van Ik zing mijn eigen lied.