Over Annette

 

Welkom lieve lezer!

Ik ben Annette. Ik geniet graag van een nieuwe ochtend met verse koffie en stilte om me heen. Ik word blij van het vrolijke getjilp van vogels, veel groeiende planten of heerlijk ruikende bloemen. Een goed diepgaand gesprek kan ik zeer waarderen. Ik lach graag en hou vooral van droge Engelse humor. Verder ben ik dol op dieren, vooral op ons Jack Russelltje Luna. Ontspannen doe ik o.a. met kokkerellen, tuinieren en reizen.

Mijn leven is niet altijd vlekkeloos verlopen. In mijn jeugd heb ik me vaak onveilig gevoeld waardoor ik me onzichtbaar moest maken. Ik paste me zoveel aan dat ik langzaam mezelf verloor. Nu geef ik mijn kennis en ervaring met liefde door aan anderen omdat ik geloof in de kracht van heling en verbinding. Liefde is voor mij de basis van alles!

 

Annette Oppenberg

Ik zing mijn eigen lied

Tijdens een wandeling hoorde ik een merel lustig zingen. Het ontroerde me en ik dacht ‘vogels zingen gewoon hun eigen lied’. Ze volgen hun natuur, maken deel uit van het geheel. Heel eenvoudig!

Het heeft me geïnspireerd om de naam van mijn coachingspraktijk te veranderen in 'Ik zing mijn eigen lied'. Vanuit het volle besef dat we genoeg zijn. Je bent goed zoals je bent! Dat is kern waar het om gaat. Gelóóf en vertrouwen hebben in jezelf. Een stevige basis van zelfliefde.

Voorhout

Na veel verhuizingen in mijn leven, voel ik me helemaal thuis in Voorhout. Samen met mijn partner Marco en hondje Luna wonen we in een leuk oud huisje midden in de Bollenstreek.

Elk voorjaar geniet ik weer volop van alle kleurrijke bollenvelden die in bloei staan en heerlijk ruiken. Ik voel me hier echt op mijn plek!

Achter in de tuin staat een omgebouwd en knus tuinhuis. Het is een fijne, lichte praktijkruimte waar ik graag ben.

Onvoorwaardelijk

Mijn drie kinderen zijn het grootste geschenk dat ik mocht ontvangen! Ik heb moeten leren om een 'goede' moeder te zijn voor mijn zonen Sven, Bjorn en dochter Pip. Het moederschap heeft me laten voelen wat onvoorwaardelijke liefde inhoudt.

Want er onvoorwaardelijk voor mezelf zijn was de grootste les die ik te leren had. Om me open te stellen voor mezelf en toe te laten wat er diep in me lééft...en daar ruimte aan geven. Iedere keer wanneer ik mezelf overgeef aan wat er is, kom ik dichter bij mijn kern. Bij wie ik werkelijk ben. Dit fijne gevoel van thuiskomen gun ik iedereen!

Daarnaast ben ik stapel op mijn bijzondere familieleden. Ook al zien we elkaar soms een tijd niet, we zijn er voor elkaar. De aangrijpende dood van mijn middelste broer heeft ons dichter bij elkaar gebracht. We zijn een bont gezelschap waarin ieder zijn eigen lied zingt. Terwijl ik dit schrijf heb ik een glimlach op mijn gezicht. Ook al is mijn familie verre van perfect, ik hou van ze! Precies zoals ze zijn.

Opnieuw beginnen

Na mijn scheiding moest ik afscheid nemen van mijn partner, gezin zoals het toen was, huis en mijn baan. Met alles opnieuw beginnen. Ik voelde me verloren, leeg en intens verdrietig ook al was het mijn keuze.

Ik ben er doorheen gekomen, het heeft me sterker en weerbaarder gemaakt. Nu ben ik gelukkig samen met Marco, gaat het goed met de kinderen en geniet ik van ons huis. Hier heb ik ook mijn coachingspraktijk waar ik met passie anderen begeleid om te zijn wie ze zijn. En heb ik er een geweldig bonuskind bij gekregen!

Ik zing mijn eigen lied!